Vipuvoimaa EU:lta   EU

Lounais-Hämeen musiikkiopisto on lapsille ja nuorille musiikinopetusta antava lakisääteistä valtionapua saava oppilaitos. Myös oppilaan kotikunta osallistuu kustannusten kattamiseen omalla osuudellaan.

Musiikkiopiston eri osastojen; varhaiskasvatuksen eli musiikkileikkikoulun, perusopetuksen ja musiikkiopistotason oppilaita koskee Opetushallituksen vahvistaman opetussuunnitelman perusteiden mukainen opetussuunnitelma.

Lounais-Hämeen musiikkiopiston opetussuunnitelman ytimenä perusopetuksessa ja musiikkiopisto-osastolla ovat tasosuoritukset, joita tekemällä edetään järjestelmällisesti niin soittotaidossa kuin muissakin tiedoissa musiikista. Tasosuorituksia tehdään sekä soitossa että musiikin perusteissa (teoria-aineissa). Musiikkileikkikoululla on oma opetussuunnitelma, jonka tavoitteena on tutustuttaa oppilas monipuolisesti musiikin ilmiöihin. 

Musiikkiopiston toiminta-ajatuksena on tarjota oppilailleen hyvää opetusta, joka haluttaessa tähtää ammattiin. Pyrimme kehittämään työskentelytapoja siten, että ne tarjoavat onnistumisen elämyksiä. Yhteissoitto ja esiintymiset sekä käytännön musisointitaito ovat opetuksessa keskeisiä alueita.

Opisto toimii Forssan ja sen ympäristökuntien musiikkielämän keskuksena järjestäen musiikkitapahtumia ja konsertteja alueellaan. Musiikkileikkikoulun toiminnalla perheet tuodaan alusta alkaen mukaan opiston mahdollisuuksiin.

Forssan Seudun Musiikkiopisto perustettiin 1964. Se muutettiin 1977 Forssan Musiikkiopistoksi ja 1980 Forssan Musiikkikouluksi. Lounais-Hämeen Musiikkiopistona laitos on toiminut vuodesta 1995 lähtien.

Opiston tärkein resurssi on motivoitunut henkilökunta. Pyrimme kannustavaan ja toisia arvostavaan työilmapiiriin. Riittävä koulutus, yhteisprojektit ja opettajien konsertointi monipuolistavat työn kuvaa.

Annamme opetusta Forssassa Kehräämöalueella Ison Kehräämön kahdessa kerroksessa ja Lankavärjäämöllä, jossa toimii musiikkileikkikoulu. Lisäksi toimimme Somerolla, Urjalassa, Jokioisilla, Tammelassa, Humppilassa. 

Lisätietoa

Lounais-Hämeen Musiikkiopisto
Wahreninkatu 11 B, 30100 Forssa

kanslia (03) 4141 5801
rehtori (03) 4141 5800
e-mail rehtori hillevi.karttunen (ät) forssa.fi
musiikkiopisto (ät) forssa.fiMusiikkiopisto on valtionapua saava oppilaitos, joita maassamme on lähes sata ja yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen verkoston koko maailmassa.
Lounais-Hämeen musiikkiopistossa 19 päätoimista opettajavirkaa sekä lisäksi toimistosihteeri ja rehtori. Sivutoimisia opettajia on vaihtelevasti vuosittain toistakymmentä.
Opiskelijoita varsinaisella musiikkiopistopuolella on noin 260, musiikkileikkikoulussa noin 200 ja avoimen osaston opiskelijamäärä vaihtelee 50 ja 100 välillä.
Musiikkikoulussa voi jo omistautua tietyn instrumentin tai laulun opiskelun - hyvässä tapauksessa molempiin. Instrumentteina ovat laulun lisäksi:
Piano, urut, harmonikka, kitara, kantele,
Viulu, alttoviulu, sello
Huilu, nokkahuilu, klarinetti,
Trumpetti, käyrätorvi, pasuuna, tuuba
Sähkökitara, sähköbasso, rummut, lyömäsoittimet

Avoimella osastolla on mahdollista opiskella ryhmässä myös 5-kielisen kanteleen soittoa.
Lisätietoja: Heta-Maija Halme 050 303 6615.

Lisäksi voit opiskella musiikin perusteita sekä laulaa erilaisissa kuoroissa.

Voit soittaa yhdessä ystäviesi kanssa kamarimusiikkia sekä vielä suuremmissa kokoonpanoissa kuten Forssan kaupungin Soittokunnassa ja Sinfonietta-orkesterissamme.