Vipuvoimaa EU:lta   EU

Valintakokeet ja aloittamisikä

Pyrkijän kykyjä ottaa vastaan opetusta tutkitaan testein, jotka liittyvät esim. sävelkorkeuden ja
-keston erottamiskykyyn sekä musiikkimuistiin.  Yksilötestissä  taputetaan ja lauletaan opettajan mallin mukaan erilaisia rytmejä ja melodioita. Lisäksi pyrkijä laulaa yhden vapaavalintaisen laulun. Mikäli pyrkijä on saanut jo laulun tai jonkin soittimen opetusta tai hän on soittimen käytössä harjaantunut, häntä pyydetään antamaan osaamisestaan näyte.

Sopiva musiikkiopintojen aloitusikä on hyvin henkilökohtainen asia. Myös valintakokeissa menestyminen on hieman ennalta arvaamatonta. Kysymys on keskittymiskyvystä, jota tarvitaan vaikkapa toistamistehtävissä.

Valintakokeet pyritään tekemään niin monipuolisiksi, että ne soveltuvat kaikille ikäryhmille. Yli 11-vuotiaille testi on kaksivaiheinen: kuuntelutesti  ja yksilötesti. Kuuntelu kestää ½ tuntia ja yksilötesti 15 min.

Arvioijina on opettajista koostuva kolmen hengen ryhmä. Vanhemmat eivät ole mukana testitilanteessa.

Mitään alaikärajaa valintakokeissa ei ole, mutta harkinta ennen kokeeseen menoa on paikallaan! Mikäli oppilaspaikka onnistutaan saamaan, nuorelle oppilaalle olisi löydettävä sopiva opettaja ja juuri siinä aineessa, joka kiinnostaa.

Katso kohdasta ajankohtaista!

Uusiksi oppilaiksi pyrkivien tulee toimittaa hakemuksensa musiikkiopiston kansliaan joko sähkö- tai kirjepostina. Jos hakemus toimitetaan sähköpostina, tallennetaan oheinen hakulomake omalle tietokoneelle, täytetään ja lähetetään sähköpostin liitteenä osoitteeseen musiikkiopisto@forssa.fi. Postin kautta hakemus lähetetään osoitteeseen Lounais-Hämeen musiikkiopisto / kanslia, Wahreninkatu 11 B, 30100 Forssa.

Hakemusten tulee olla musiikkiopistolla toukokuun 16. päivään mennessä. Niiden perusteella annetaan testiaika pääsykokeisiin, jotka järjestään toukokuun viimeisellä viikolla Forssassa ja Somerolla.

HAE AVOIMELLE OSASTOLLE RYHMÄÄN TAI HENKILÖKOHTAISEEN OPETUKSEEN

henkilökohtaisen opetuksen hinnat lv. 2015-16:

15 min oppitunti 15 kertaa maksaa 216 euroa

30 min oppitunti 15 kertaa maksaa 410 euroa

30 min oppitunti 5 kertaa maksaa 137 euroa.

Voit hakea lauluun ja eri soittimiin mm. harmonikka, kantele, viulu, piano, sello, trumpetti, käyrätorvi, baritonitorvi, alttotorvi, pasuuna, klarinetti jne. Autamme sopivan instrumentin valinnassa eri-ikäisille. Tarjolla myös aikuisille! Ryhmät perustetaan, jos hakijoita on riittävästi. Opetusta järjestetään opettajien lukujärjestyksen sallimissa puitteissa.

Erityisesti vaskisoittimissa on vapaita paikkoja. Taitojen karttuessa voit myös päästä soittamaan Forssan kaupungin Soittokuntaan. Soittokuntaa johtaa Juho Silvennoinen.

Ilmoittautumislomakkeen löydät musiikkiopiston nettisivuilta. Merkitse siihen, että ilmoittaudut avoimelle osastolle. Lähetä lomake sähköpostin liitteenä musiikkiopisto@forssa.fi. Tai voit käydä ilmoittautumassa toimistossa.

Tiedustelut kanslia 03 4141 5801, rehtori 03 4141 5800 tai musiikkiopisto@forssa.fi