Vipuvoimaa EU:lta   EU

16.05.2017 Klo 18:00 - 19:30
Kirjallisuusilta : Kannaksen kaleidoskooppi

Arvo Tuominen tarjoaa kuulijoilleen matkan läpi Kannaksen alueen kiinnostavimpien kohteiden ja mielenmaisemien Brander-salissa ti 16.5.2017 klo 18 alkaen. Vapaa pääsy.


Sijainti: Forssan kirjastotalon Brander-sali, Wahreninkatu 4


Kirjallisuusillan vieras Arvo Tuominen kertoo kirjastaan Kannaksen kaleidoskooppi (Reuna, 2017) tiistaina 16.5.2017 klo 18 Brander-salissa.

Karjalankannaksella valtioiden, uskontojen ja ideologioiden rajat ovat jatkuvasti muuttuneet, joten ihmiskohtalotkin ovat usein muodostuneet joksikin muuksi kuin mistä haaveiltiin.

Tuomisen Karjalankannasta käsittelevä tietoteos on kuin kaleidoskooppi, jossa törmää eri suunnilta tuleviin näkökulmiin niin, että päässä pyörii, kun todellisuus saa alati uusia versioita. Kirjassa perehdytään mm. bandiittien Viipuriin, Taipaleen taistelupaikkoihin, Rakkauden hautaan, Kirjasalon postimerkkitasavaltaan ja vallankumoukselliseen Vammeljärveen.

Tuominen tuo arkistojen kätköistä päivänvaloon uutta tietoa. Henkilögalleriassa esiintyvät mm. Mannerheim, Aleksandra Kollontai, Ilmari Kianto, Edith Södergran, Emmi Jurkka, Toivo Kuula ja Olavi Paavolainen.

Arvo Tuominen on tullut tunnetuksi mm.  dokumenttielokuvista Kannaksen kierros, Laatokan ympäri ja Sota ilman voittoa. 

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Tilaisuus on osa Suomi 100 -ohjelmaa.


Ks. myös Juuret Karjalassa.

Järjestää:
Forssan Seudun Karjalaseura ry ja Forssan kaupunginkirjasto


« Takaisin
« Kaikki tapahtumat